Musiikkia romanttiseen iltaan: Parhaat kappaleet tunnelman luomiseksi

Musiikkia romanttiseen iltaan

Seurustelu voi olla vaikeaa. Mutta se voi olla myös hauskaa. Yksi treffien tärkeimmistä osa-alueista on tunnelman luominen. Mikä olisikaan parempi tapa luoda tunnelmaa kuin romanttinen musiikki? Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme joitakin parhaita kappaleita, joita voi kuunnella romanttisena iltana. Suunnittelitpa sitten illallistreffejä, elokuvailtaa tai halusitpa vain taustamusiikkia omaksi iloksesi, nämä kappaleet auttavat sinua pääsemään tunnelmaan!

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon valittaessa musiikkia romanttista iltaa varten, ovat sanoitukset. Kappaleen sanat voivat joko luoda tunnelmaa tai tappaa sen. Varmista siis, että valitset romanttisia, aistillisia tai seksikkäitä sanoituksia sisältäviä kappaleita. Tämä auttaa luomaan intiimin tunnelman, joka sopii täydellisesti treffi-iltaan.

Marvin Gaye – Let’s Get It On

Marvin Gayen ”Let’s Get It On” on klassinen valinta romanttiseen iltaan. Aistillinen sanoitus ja sielukas laulu luovat varmasti tunnelmaa.

Kings of Leon – Sex on Fire

”Sex on Fire” on ensimmäinen single, joka julkaistiin amerikkalaisen rock-yhtyeen Kings of Leonin neljänneltä studioalbumilta Only by the Night. Kappale toi Kings of Leonin ensimmäisen ykkössinglensä Australiassa, Suomessa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa, ja se sijoittui viimeksi mainitussa maassa yksinään digitaalisten latausten kärkeen ennen sen fyysistä julkaisua.

Hot Chocolate- You Sexy Thing

”You Sexy Thing” on brittiläisen Hot Chocolaten äänittämä kappale. Sen kirjoittivat laulaja Errol Brown ja bassokitaristi Tony Wilson, ja sen tuotti Mickie Most. Kappale julkaistiin lokakuussa 1975, ja se saavutti Britannian singlelistan toisen sijan marraskuussa 1975 sekä kolmannen sijan Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listalla seuraavana helmikuussa. Billboard luokitteli sen 22. kappaleen sijalle vuonna 1976. Se saavutti huomattavaa huomiota esiintymällä elokuvissa, kuten The Full Monty (1997).

Ravel – Bolero

Boléro on Maurice Ravelin säveltämä orkesteriteos.

Vuonna 1927 tanssija Ida Rubinstein pyysi Ravelia soitintamaan osia Isaac Albénizin pianoteoksesta Iberia balettiesitystä varten. Ravel ei onnistunut hankkimaan sarjan oikeuksia, ja hän sävelsi sen sijaan Boléron, joka esitettiin ensimmäisen kerran 1928. Teos oli sensaatio, ja siitä tuli heti Ravelin tunnetuin teos.

Boyz To Men- I`ll Make Love To You

”I’ll Make Love to You” on yhdysvaltalaisen R&B-yhtyeen Boyz II Menin ykköshittisingle Motown-levymerkille vuonna 1994. Babyfacen kirjoittama kappale oli ensimmäinen single heidän toiselta albumiltaan II (1994). Se oli kaupallinen menestys, viettäen 14 viikkoa Billboard Hot 100 -listan huipulla. Se oli myös kolmanneksi parhaiten esiintyvä kappale 1990-luvulla Billboardilla sekä sijoittui Billboardin kaikkien aikojen parhaan listan listalle. Se voitti Grammy-palkinnon parhaasta R&B-suorituskyvystä laulavalta duolta tai ryhmältä ja oli ehdolla Vuoden levyksi.

Chris De Burgh – Lady in Red

”The Lady in Red” on brittiläis-irlantilaisen laulaja-lauluntekijän Chris de Burghin kappale. Se julkaistiin 20. kesäkuuta 1986 toisena singlenä albumilta Into the Light. Kappale vastasi de Burghin musiikin esittelystä valtavirran yleisölle maailmanlaajuisesti.

R Kelly- Bump & Grind

”Bump n’ Grind” on yhdysvaltalaisen R&B-laulaja R. Kellyn kappale. Se julkaistiin 25. tammikuuta 1994 toisena singlenä hänen debyyttistudioalbumiltaan 12 Play (1993). Kappaleesta tuli ykkönen US Billboard Hot 100 -listalla (keskeytti väliaikaisesti Ace of Basen ”The Sign” -kappaleen kuuden viikon keston), ja se vietti myös kaksitoista viikkoa US Hot R&B Songs -listan ykkösenä Kellyn kolmantena. ykkönen R&B-hitti, josta tuli USA:n pisin vuoden 1994 ykkönen ja tuolloin pisin R&B-single. Kappale saavutti myös Ison-Britannian sinkkulistan kahdeksannen sijan hänen edellisen singlensä ”She’s Got That Vibe” (joka oli itse asiassa uudelleenjulkaisu) massiivisen menestyksen jälkeen.

Whitney Houston- I will Always Love You

I Will Always Love You on Dolly Partonin vuonna 1973 tekemä kappale, jonka hän levytti ensimmäisen kerran vuonna 1974. Whitney Houston levytti kappaleen Bodyguard-elokuvaan ja sen soundtrack-albumille. Se julkaistiin Houstonin albumin ensimmäisenä singlenä vuonna 1992 ja siitä tuli jättimenestys, jota myytiin yli 12 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Se on edelleen Houstonin suosituin ja menestynein kappale ja samalla yksi maailman menestyneimmistä kappaleista.

Robbie Williams- Angels

Angels on kappale, jonka on alun perin sanoittanut irlantilainen lauluntekijä Ray Heffernan. Robbie Williams julkaisi sen singlenä joulukuussa 1997. Siitä tuli laulajan parhaiten myynyt single ja sitä on äänestetty parhaaksi kappaleeksi 25 vuodelta BRIT Awards-gaalassa. ”Angelsin” ovat ottaneet ohjelmistoonsa monet muutkin artistit, kuten Jessica Simpson, Beverley Knight, meksikolaiset Yuridia sekä Marco Moré espanjaksi (nimellä ”Àngel”), Patrizio Buanne italiaksi (nimellä ”Un Angelo”), All Angels, laulaja Declan Galbraith kuten myös Verena von Strengen viimeisin kokoonpano, Moon Dust, sekä American Idolin seitsemännen kauden voittaja David Archuleta. Vuonna 2009 Williams esitti ”Angelsin” Olly Mursin kanssa The X Factorin kuudennen tuotantokauden finaalissa.

Löyd tääältä parhaat treffisovellukset.

Back to top