10 asiaa, joita tarvitset ensimmäiseen kotiisi

Uusi koti

Ensimmäiseen kotiin tarvitaan paljon asioita. Voi olla pelottavaa miettiä kaikkea tarvitsemaasi, mutta ei hätää, me autamme! Tässä blogikirjoituksessa kerromme 10 olennaista asiaa, joita tarvitset ensimmäistä kotiasi varten. Katamme kaiken huonekaluista kodinkoneisiin ja sisustukseen! Jatka lukemista, niin saat perimmäisen listan uuden asuntosi välttämättömistä tarvikkeista.

Huonekalut

Huonekalut ovat yksi tärkeimmistä asioista, joita tarvitset ensimmäiseen kotiisi. Tarvitset ainakin sängyn, sohvan, tuolit ja pöydän. Jos sinulla ei ole varaa ostaa kaikkia uusia huonekaluja, älä huoli! On paljon paikkoja, joista voit löytää hyväkuntoisia käytettyjä huonekaluja. Muista vain puhdistaa ne ennen kuin tuot ne kotiisi.

Kodinkoneet

Kodinkoneet ovat toinen olennainen osa ensimmäistä kotiasi. Tarvitset jääkaapin, lieden ja ehkä jopa astianpesukoneen. Jos sinulla ei ole varaa upouusiin laitteisiin, on paljon käytettyjä laitteita, jotka toimivat hyvin. Varmista vain, että ne ovat hyvässä kunnossa ennen kuin ostat ne!

Televisio

Televisio on olennainen osa ensimmäistä kotiasi. Tarvitset paikan, jossa voit rentoutua ja katsella suosikkiohjelmiasi! Jos sinulla ei ole varaa upouuteen televisioon, on paljon käytettyjä vaihtoehtoja, jotka toimivat yhtä hyvin.

Sisustus

Tarvitset myös sisustusta ensimmäiseen kotiisi. Tämä voi olla mitä tahansa maalauksista valokuviin ja matoista! Varmista vain, että se on jotain, josta pidät ja joka saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi.

Lautaset ja kulhot

Tarvitset lautasia ja kulhoja ensimmäistä kotiasi varten. Jos sinulla ei ole varaa uusiin, on paljon käytettyjä vaihtoehtoja, jotka toimivat yhtä hyvin. Varmista vain, että ne ovat hyvässä kunnossa ennen kuin ostat ne!

Mukit

Toinen olennainen asia ensimmäiseen kotiisi ovat mukit! Tarvitset niitä kahvia, teetä ja kaakaota varten.

Puhdistustarvikkeet

Tarvitset siivoustarvikkeita ensimmäistä kotiasi varten. Näihin kuuluvat esimerkiksi pölynimuri, pölyimurit ja siivousaineet.

Jatkojohdot

Tarvitset jatkojohtoja ensimmäiseen kotiisi. Ne sopivat hyvin laitteiden ja elektroniikan kytkemiseen

Paristot

Akut ovat toinen välttämätön osa ensimmäistä kotiasi. Tarvitset niitä esimerkiksi kelloihin, savunilmaisimiin ja kaukosäätimiin

Hehkulamput

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tarvitset hehkulamppuja ensimmäiseen kotiisi. Varmista, että hankit oikeanlaisen lampun jokaiseen huoneeseen talossasi! Nämä ovat vain muutamia välttämättömiä tarvikkeita, joita tarvitset ensimmäistä kotiasi varten. Muista lukea blogistamme lisää vinkkejä uuden kodin perustamiseen! Kiitos lukemisesta!

Katso täältä mitä muuta voit hankkia uuteen kotiin.

Muista tehdä myös muuttoilmoitus

Voit tehdä tämän täyttämällä osoitteenmuutoslomakkeen paikallisessa postitoimistossa. Näin varmistat, että saat tärkeää postia myös muuton jälkeen. Onnea muuton kanssa!

Kannattaako ottaa muuttoon avuksi muuttofirma?

Se on täysin sinun päätettävissäsi! Jos sinulla on paljon painavia huonekaluja tai muutat pitkän matkan, kannattaa ehkä palkata muuttofirma. Muussa tapauksessa voit todennäköisesti hoitaa muuton itse ystävien ja perheenjäsenten avustuksella.

Mitä muuttoauto maksaa?

Muuttoautojen hinnat vaihtelevat pakettiauton koon ja matkan pituuden mukaan. Voit odottaa maksavasi pienestä pakettiautosta 10-100 euroa ja suuresta pakettiautosta 100-200 euroa. Jos muutat pitkiä matkoja, saatat joutua maksamaan myös bensiinistä.

Muuttaminen ulkomaille?

Muuttaminen ulkomaille

Jos muutat ulkomaille, on otettava huomioon muutama ylimääräinen asia. Sinun on hankittava viisumi maahan, johon muutat, ja varmistettava, että rokotuksesi ovat ajan tasalla. Sinun on ehkä myös opeteltava uusi kieli!

Ulkomaille muuton rekisteröinti olisi tehtävä niiden maiden säännösten mukaisesti, joista olet muuttamassa. Jos muutto kestää yli kolme kuukautta, ilmoita siitä myös Kelaan; tämä koskee myös silloin, kun ulkomailla asuessa on vain tilapäinen oleskelu- tai vierailijaviisumi.

Käykö suomalainen ajokortti ulkomailla?

Euroopan unionissa on yksi ajokortti, joka on voimassa kaikissa jäsenvaltioissa. Jos kuitenkin muutat Euroopan ulkopuolelle tai jopa vain eri maahan mantereen sisällä, kansainvälinen ajokortti voi olla tarpeen, ja se on haettava kotimaasi autoliiton verkkosivuilta, joilla on tietoa siitä, milloin sitä suositellaan haettavaksi, jotta se ei häiritse tulevaisuuden suunnitelmia ennen aikojaan!

Lemmikit

Jos muutat lemmikkieläinten kanssa, on otettava huomioon muutamia asioita. Sinun on rokotettava ja rekisteröitävä ne uudessa maassa. Saatat myös tarvita lemmikkieläinpassin

Pakkaaminen

Kun on aika pakata, on muutama asia muistettava. Varmista ensinnäkin, että sinulla on tarpeeksi laatikoita! Niitä saat yleensä ilmaiseksi paikallisesta supermarketista tai rautakaupasta. Toiseksi, merkitse kaikki laatikot, jotta tiedät, mitä niissä on. Äläkä unohda pakata laatikkoa, jossa on kaikki, mitä tarvitset ensimmäisenä päivänä uudessa kodissasi!

Back to top